کانادا یکی از برترین شرایط اقتصادی در دنیا را دارد. این کشور پیشرفت اقتصادی خود را مدیون مهاجرانی است که کسبوکارهای خود را در آنجا راهاندازی کردهاند. از این رو دربهای کانادا همیشه نسبت به سایر کشور برای مهاجران سرمایهگذار بازتر است. فرصتهای اقتصادی و بسترهای مناسب پیشرفت باعث شده تا ثبت یک شرکت بازرگانی در کانادا به یکی از محبوبترین روشهای مهاجرت به این کشور تبدیل شود.
شما میتوانید با ثبت شرکت در کانادا ویزای کار این کشور را دریافت کرده و بعد از چند سال فعالیت اقتصادی از طریق شرکت بازرگانی خود، اقامت دائم کانادا را دریافت کنید.
اما ثبت یک شرکت بازرگانی در کانادا به تنهایی باعث دریافت ویزای کانادا نمیشود. این یک کار حقوقی است که پیچیدگیها و فرآیندهای زیادی دارد. از این رو برای مهاجرت به کانادا از طریق ثبت شرکت باید با یک موسسه مهاجرتی و وکلای مهاجرت مجرب همکاری کنید.
در این مقاله قصد داریم بیشتر در مورد مهاجرت به کانادا از طریق ثبت شرکت با شما صحبت کنیم و به شرح نکات مهم در این باره بپردازیم. با ما همراه باشید.
انواع شرکتهای تجاری در کانادا
به صورت کلی انواع شرکت بازرگانی در کانادا به چهار دسته تقسیم میشوند:
· شرکتهای Sole Proprietorship – مالکیت انحصاری
شرکتهای مالکیت انحصاری که در اصطلاح با نام Sole هم شناخته میشوند، شرکتهایی هستند که در واقع فرد و تجارت او در آن یکی هستند. به عبارت دیگر مسئولیت مدیریت، قرادادها، مسائل مالی و غیره شرکتی که از نوع مالکیت انحصاری است همگی به عهده شخصی است که آن را راهاندازی کرده است. ریسک راهاندازی چنین شرکتهایی اصولا بالاست، چراکه اگر شرکت با ورشکستگی مواجه شود، فرد ممکن است تمام داراییها، خانه و زندگیاش در کانادا را از دست بدهد. همچنین بعد از مرگ صاحب شرکت نیز این تجارت منحل خواهد شد و دیگر اجازه فعالیت اقتصادی ندارد.
مزیت این نوع شرکت بازرگانی آن است که راهاندازی آن هزینه نسبتا کمی دارد، تمام سود شرکت متعلق به صاحب آن است، مراحل ثبت آن آسانتر بوده و همهچیز به خود فرد بستگی خواهد داشت.
اما همین مسئولیت فردی بزرگترین ایراد این نوع شرکتها نیز هست. علاوه بر اینکه ریسک بالایی دارند و مجوز فعالیت آنها نیز باید هر 5 سال تمدید شود.
· شرکتهای Partnership – مشارکتی
شرکت بازرگانی مشارکتی نیز شباهت زیادی به شرکتهای مالکیت انحصاری دارد، با این تفاوت که به جای یک نفر، چند شریک مسئولیت مالکیت و اداره شرکت را بر عهده میگیرند. شرکتهای مشارکتی در کاندا ساختاری شبیه به شرکتهای تضامنی در ایران دارند.
برخلاف آنچه که ممکن است تصورش را بکنید، تمامی مالکان واحدهای مشارکتی تا 100% امولشان مسئول هستند و چنانچه شرکت با ورشکستگی مواجه شود همگی آنها تمامی داراییها، خانه و زندگیشان در کانادا را از دست خواهند داد.
بزرگترین مزیت شرکت بازرگانی مشارکتی در آن است که هزینههای آن بین شرکا تقسیم میشود، هزینه ثبت آن نسبتا ارزان است و مزیتهای مالیاتی خوبی در کانادا دارد.
بزرگترین ایراد آن نیز در آن است که تمامی تصمیمها باید با موافقت 100% تمامی مالکان گرفته شود و در صورت ورشکستگی همه اعضا به مشکل میخورند.
· شرکتهای Corporation – سهامی
بهترین روش راهاندازی یک کسبوکار در کانادا، ثبت یک شرکت بازرگانی از نوع سهامی است. در چنین شرکتهایی برند و نام تجاری ثبت شده یک هویت حقوقی مستقل پیدا میکند و مسئولیت تمامی اتفاقات شرکت، عملا بر عهده خود آن خواهد بود، نه اشخاص مالک.
شرکتهای سهامی میتوانند به صورت عمومی یا با مسئولیت محدود باشند. در انواع سهامی عمومی، تمامی مالکان شرکت که کل سهامداران مجموعه را تشکیل میدهند شخصا مسئول شرکت به شمار میروند، اما در مدل سهامی با مسئولیت محدود، تنها مدیران هستند که مسئول شمرده شده و مسئولیتی متوجه سرمایهگذاران نیست.
این نوع شرکتها حتما بیشتر از 2 مالک دارند.
مهمترین مزیتهای شرکت بازرگانی سهامی به تخفیفها و مزیتهای مالیاتی فراوان، عدم نیاز به تمدید و مسئولیت محدود مالکان برای جبران خسارت خلاصه میشوند.
بزرگترین ایراد شرکتهای سهامی نیز در آن است که هزینه ثبت آنها بسیار بالا بوده و حتما به مشاوره یک وکیل و حسابدار متخصص در کانادا نیاز دارند. همچنین هزینههای اضافی این نوع شرکتها نیز بسیار بالاست.
برای راهاندازی یک شرکت بازرگانی سهامی در کانادا، موسسان باید PR کانادا داشته باشند.
مهاجرت به کانادا از طریق ثبت شرکت
اعطای اقامت دائمی یکی از راهکارهای هوشمندانه کانادا برای جذب سرمایهگذاران خارجی است. اصولا سرمایه گذاری و ثبت شرکت یکی از بهترین روشها برای مهاجرت به کانادا محسوب میشود.
برای اخذ ویزای کار ثبت شرکت در کانادا یا owner operator ابتدا باید یک واحد تجاری یا شرکت بازرگانی را در کانادا راهاندازی یا خریداری کنید. خرید بیش از 50 درصد شرکتهای مشارکتی یا سهامی نیز مورد پذیرش است. سپس باید آفیسر کانادایی را متقاعد کنید که حضور شما در آن کشور برای راهبرد کسبوکارتان ضروری است. چنانچه موفق شوید، نامهای موسوم به LMIA دریافت خواهید کرد.
با در دست داشتن این نامه میتوانید به اداره مهاجرت کانادا مراجعه کرده و تقاضای ویزای کار کنید. چنانچه اداره مهاجرت نیز موافقت کند، ویزای شما صادر میشود.
با دریافت ویزای کار ثبت شرکت در کانادا، میتوانید همراه خانواده خود به این کشور مهاجرت کنید. در این شرایط تحصیل برای کودکان زیر 18 سال شما رایگان بوده و برخلاف خودتان که فقط باید داخل شرکت خود کار کنید، همسرتان از ویزای Open Work Permit برخوردار بوده و میتواند برای هرکارفرمای دیگری کار کند.
پس از حداقل سه سال فعالیت مداوم شرکت بازرگانی در کانادا (بسته به نوع شرکت، میزان سودآوری، خوشحسابی در پرداخت مالیات و غیره) میتوانید برای اقامت دائم این کشور اقدام کنید.
هزینه ثبت شرکت در کانادا
هزینه ثبت شرکت در کانادا بستگی زیادی به استانی دارد که قصد دارید شرکتتان را در آنجا ثبت کنید. به همین خاطر نمیتوان به صورت دقیق هزینه ثبت شرکت در کانادا را مشخص کرد. هرچند به شکل کلی برای اینکه بتوانید در کانادا شرکت ثبت کنید، باید حداقل سه سال سابقه مدیریت یک شرکت در داخل ایران داشته باشید. حداقل سرمایه اولیه برای ثبت شرکت در کانادا نیز در حدود 1600000 دلار کانادایی است.
هزینه ثبت نام تجاری در کانادا حدود 20 دلار بوده اما هزینه فرم ثبت نام آن بین 200 تا 250 دلار است.
علاوه بر آن، متقاضی ثبت شرکت باید در حدود 800 دلار کانادایی نیز به عنوان وثیقه در اختیار دولت این کشور قرار دهد. این وثیقه 5 سال در اختیار دولت باقی مانده و بعد از آن در صورت پیش نیامدن مشکل، به متقاضی بازگردانده میشود.
مزایا و معایب ثبت شرکت در کانادا
مزایا:
- ساده بودن فرآیند ثبت شرکت در کانادا
- پایینتر بودن هزینه ثبت شرکت در کانادا نسبت به کشورهای دیگر
- امکان ثبت شرکت در حوزههای کاری مختلف
- امکان ثبت شرکت در کانادا به صورت آنلاین
- برخوداری از اقتصادی پایدار و پویا و نرخ تورم بسیار پایین
- ایمن بودن سرمایهگذاری در این کشور
معایب :
- متفاوت بودن قوانین هر استان کانادا برای ثبت شرکت بازرگانی
- محدودیت ثبت شرکت به صورت استانی
- ریسک بالا در برخی از مدلهای کسبوکار (شرکتهای مالکیت انحصاری و مشارکتی)
- نیاز به داشتن اقامت دائم یا کارت شهروندی برای ثبت شرکت در برخی از استانهای کانادا
- نیاز به تجربه مدیریت شرکت
ثبت شرکت در کانادا از طریق ویزای C11
ویزای c11 کانادا تحت برنامه imp طراحی شده و یک ویزای کار موقت است. ویزای c11 به کارآفرینان و سرمایهگذاران در کانادا اجازه میدهد تا به عنوان افراد خوشاشتغال، مجوز کار در کانادا را دریافت کنند.
مجوز کار اولیهای که تحت این ویزا صادر میشود در ابتدا دو ساله است و به شرط ادامه فعالیت و حیات کسبوکار شما در کاندا قابل تمدید میباشد. افرادی که با ویزای c11 خوداشتغالی کارشان را در کانادا آغاز میکنند و آن را تمدید مینمایند میتوانند در نهایت از شرایط دریافت اقامت دائم این کشور بهرهمند شوند.
ویزای C11 کانادا مناسب چه کسانی است؟
افرد زیر واجد شرایط دریافت ویزای c11 کانادا هستند :
- افراد خوداشتغالی که مایلند کسبوکار خودشان را در کانادا راه بیندازند
- افرادی که قصد دارند یک کسبوکار فعال را در کانادا خریداری کنند
- افرادی که نامزد یکی از برنامههای فاند کارآفینی در کانادا شدهاند
- کسانی که قصد دارند کسبوکارهای موقت یا فصلی در کانادا راه بیندازند
شرایط اخذ ویزای C11 کانادا
برای اینکه بتوانید ویزای c11 کانادا را دریافت کنید، باید مسئولین دفتر مهاجرت را نسبت به موارد زیر قانع کنید:
- کسبوکاری که قصد راهاندازی آن را دارید فرصتهای اقتصادی، اجتماعی یا فرهنگی مناسبی برای شهروندان کانادایی ایجاد میکند.
- کسبوکار شما منافع زیادی برای مردم و دولت کانادا خواهد داشت.
- فعالیت تجاری شما با هدف رفع نیازهای بازار کار کانادا شکل خواهد گرفت.
- مالک 100 یا حداقل 50 درصد از این کسبوکار هستید.
- تجربه و سابقه کاری لازم برای راهاندازی این کسبوکار را دارید.
- از تمکن مالی کافی برای اجرای تجارت مورد نظرتان بهرهمند هستید.
- کسبوکار مورد پیشنهاد شما قابلیت اجرایی شدن دارد.
- از همین حالا اصلیترین مراحل راهاندازی کسبکار را آغاز کردهاید و جدی هستید.
شرایط ثبت شرکت بازرگانی در کانادا
شرایط ثبت شرکت بازرگانی در کانادا بسته به شهر و استان مورد نظر برای تاسیس یا خرید واحد بازرگانی تفاوت دارد. شما میتوانید با توجه به سابقه کاری، تحصیلات، تخصصها و تجارب خود در کسبوکارهای مختلف، شرکت خود را شهرهای مختلف کانادا ثبت کنید. دقت داشته باشید که برای ثبت و اداره یک شرکت بازرگانی در کانادا حتما باید به عنوان صاحب کسبوکار و جهت انجام امور مربوط به مدیریت آن، در خاک این کشور حضور داشته باشید. به عبارت دیگر قوانین کانادا به شما اجازه نمیدهند که یک شرکت را ثبت کرده و مدیریت و اداره آن به شخص غیر واگذار کنید و صرفا از راه دور بر انجام کارها نظارت داشته باشید.
بنابراین ثبت شرکت در کانادا برای کسانی که اقامت دائم این کشور را ندارند، راهی است برای گرفتن ویزا و بعد اقامت دائم این کشور. این قانون از این جهت یک مزیت به حساب میآید.
برای ثبت شرکت بازرگانی در کانادا باید شرایط زیر را داشته باشید:
- داشتن تسلط حداقلی بر زبان انگلیسی یا فرانسوی (زبان رایج برخی از استانهای کانادا فرانسوی است، پس برای فعالیت در آن شهرها باید زبان فرانسه بلد باشید)
- استخدام حداقل پنج نفر نیروی کار (حداقل دو نفر از آنها باید کانادایی باشند)
- داشتن حداقل ۱۸ سال سن برای مدیر شرکت
- ارائه برگه عدم سوءپیشینه و قرار نداشتن در شرایط ورشکستگی
- خرید حداقل ۵۱درصد از سهام شرکت (در زمانی که به جای راهاندازی، قصد خرید یک کسبوکار فعال را دارید)
- داشتن حداقل سه سال سابقه کار مدیریتی برای مدیر شرکت (لازم نیست حتما مدیر کل بوده باشید، سمتهای مدیرتی جزء هم میتوانند مورد پذیرش قرار بگیرند)
- ارائه برگه تمکن مالی برای برآورده کردن نیازهای حداقل یک سال آینده شرکت
- ارائه بیزینسپلن یا طرح تجاری قانعکننده به دفتر مهاجرت کشور کانادا (باید در این طرح تشریح کنید که اثرات مثبت شرکت بازرگانی مورد نظر شما بر اقتصاد یا فرهنگ کانادا چیست و چگونه میتواند سوددهی داشته باشد)
- انتخاب یک نام تجاری خاص و مرتبط با نوع کسبوکار. این نام تجاری نباید تشابه اسمی با شرکتهای شناخته شده و مطرح داشته باشد
- حضور مدیر شرکت جهت ثبت و اداره کسبوکار الزامی است
- داشتن رزومه شغلی مرتبط
صرافی حافظ یکی از بهترین مشاوران در خصوص مهاجرت به کانادا از طریق ثبت شرکت است. توصیه میکنیم با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
- جمعه ۱۳ مرداد ۰۲ ۱۶:۲۴
- ۱۳ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر